Startsidan
Anläggning
Kontakta oss
Team Egertoft
Unghästkoncept
Träningsavgift
Gästbok
Admin av hemsidan
 

             Helena Egertoft 0708-188639.Jan hansen 0723-110970

 Dragalagaboomboom känns som formen sitter till söndagen race. så nu hoppas vi på att han ska få ett fint lopp och få göra sitt bästa. god känsla när dom kvastar i 6 intervallen

  

 Spirit laser ser fin ut och eventuellt Jägersro eller Tingsryd i början av augusti .

 Thats the Spirit har lopp den 5 augusti hemma i ett 2640 auto lopp. Han ser fin ut i träning.

 Aurore Dinverne har tränat efter sin start och känns toppen så vi tar ut henne den 5 augusti hemma i ett högst 7.000 kr 2140 volt. ska bli kul att känna hur mycket hon har gått fram med senast loppet !

 Livi love har strulat med först en mindre hältor och sedan hals ont så hennes första start har dröjt med. har joggat efter medicinering och ingen hosta. måndag kör vi en lätt intervall jobb.  

 Våran andelshäst Cyborg jobbar fint och glänsa på banan. Andelarna har varit svårt sålt tråtts hon får många lovord  från folk som har sätt henne i ban jobben. Senast var där hästägare som var och tittade på sin häst i jobbet och dom pratade mest och cyborg och hur fin hon såg ut. Alltid pigg efter jobben och har aldrig haft en "dålig dag i träningen".  

 Tävlingsrätten delas upp i 20 andelar

 Ingen kontant insats

 15 % av in sprunget är det enda som hon kostar

 Månads pris 700 kr

 

----------------------------------------------------------------------------

Aurore dinverne var fin i dag och efter 4 invändigt och en stark avslutning med 11.5 sista 400 m så ser vi fram emot nya lopp.

 Thats the spirit galopp direkt som inte kom som någon överraskning med sitt 4e spår. nu blir det auto fram över så vi inte får fler galopper. han känns som han ska och glänser på banan.

 Dagalagaboomboom startar på söndag med Oscar Uhrberg i vagnen i ett amatör lopp som går inom V75. Han känns kanon och med senast loppet i kroppen är han en av dom som kan vinna loppet.

--------------------------------------------------------------------------

Ups ! då är vi tillbaks igen.

 I morgon startar Thats the spirit och Aurore dinverne . Spirit har fått ett 4e spår vilket kan bli svårt att få honom iväg från. ? men han ser fin ut och gör säkert ett fint lopp om han inte gör bort sig direkt .

 Aurore tränar fint och efter en debut som var sådär så tror jag hon gör ett fint lopp denna gång och tror hon kan matcha dom andra men i först hand kör vi efter hon ska få ett snällt lopp och få gå i mål på ett bra sätt. senast var hon kraftig brunstig och hade med en liten allergisk reaktion så vi hoppas hon är lika fin i lopp som hon tränar :-)

 -----------------------------------------------------------------------

Dragalagaboomboom och thats the spirit kom inte med i Halmstad då poängen inte räckte till. Draga var första reserv i klass 2 så det var synd då det hade varit kul att ha häst ut i sprintermäster meeting.

 Nu satsar vi på 11/7 kalmar istället med dessa 2. och sedan är det 2 lopp som passar in i Axvalla helgen Stochapionatet. klass 2 för draga över 2640 m vilket är han bästa distans.

 Dragalagaboomboom gick ett ban jobb i dag och var kanon fin. Det har inte funnits lopp till honom på ett tag så han var tvungen att få lite tempo i sig.

 3 års ston Aurore dinverne och livi love har haft en liten svackor men i dag känns dom fina igen så vi får testa i ett ban jobb och se hur dom ser ut på banan igen.  

 -------------------------------------------------------------------

Spirit Laser var inte som skulle på Kalmar och veterinären har kollat upp honom i går och nu är han behandlat på sina ben. Det känns tidigt att det var inte rätta spänst i honom så vi kommer tillbaks med en pigg och fräsch häst om en månad.

 Thats the spirit blev 5 a på Halmstad i måndags. det blev en tapp start men sedan var han fin och känns som han ska. det är ett lopp till honom på sprintermästar torsdagen så där ska vi ta revans istället.

------------------------------------------------------------------------

 

 

Spirit Laser startar på V75 på lördag.

 Alt väl med honom så det känns som vi kommer med en häst i god form. spår 1 från 20 m och 6 på start volten. Så det ser bra ut på förhand. Så klart bra hästar i loppet men vi är med och ska kriga oss till en fin placering.

 ---------------------------------------------------------

Dragalagaboomboom kommer ej till start i morgon då han har fått en bandage tryck som han har ont av.

 Kollade efter nya lopp till varan start hästar men som vanligt har jag svårt att hitta lopp så jag satt mig och skrev ett mail till Mattias Stenby .

 Hej Mattias
 
 Vi har ett litet stall i Halmstad inne på travet och har för dagen 5 start hästar att anmäla.
Det har varit i en längre period  jätte svårt att matcha och hitta lopp till våra hästar. Och nu är det kommit så långt att jag inte orkar mer att sitta och söka lopp utan att hitta. 3 stycken av dom är inte bra med volt och då reser man ej gärna långa sträcker för att testa ?
Dragalagabomboom har runt 175000 kr och där finns ingen auto lopp på länge som han kan starta i . Spirit Laser har runt 250.000 kr och där finns ingen lopp med bil på länge han kan starta i. Jo spårtrappa med hopplösa spår. Thats The spirit har 37.000 kr och där finns inga lämpliga lopp.
 
 Det är inget nytt i att vi inte hittar lopp. Vi vill helst starta hemma men då det inte går har vi 36 % av våran startar på Halmstad och dom andra har vi fått resa för att få våran hästar till start.   Det innebär en stor kostnad med tid och transport.
 
 Breddlopps dagar är det plats för alla klasser och mycket anmälningar. borde passa in på vardags travet också. Nu är det förbehåll i 7 av 10 lopp ( sto lopp . 3 års lopp amatör lopplärlingslopp p22 lopp mm 
 
 Det är inte hållbar detta system och jag hoppas att detta mail kan hjälpa till med att tänka till och om.
 
Tacksam för svar om det är någon ändringar på gång :-)
 
 Ha en bra dag
 
 Med vänlig hälsning Jan Hansen Halmstad.

 .....................................................................

 Jag kollade för skoj skull 2 tränare med runt 50 hästar i träning och dom hade runt varje tredje start på hemma banan och med en genomsnitt kostnad på 2000 kr per resa på 100 startar blir det 132.000 kr i transport kostnad + tiden man ligger. i ett genomsnitt stall är det mellan 15- 20 % av in sprungit som går till transport. Så med andra ord vi ska ha mer lopp till våran hästar på hemma plan så vi inte behöver resa iväg efter vanliga pris pengar ???

 -------------------------------------------------------------------

Det hänger ett svart moln över oss .

 Det känns så efter dagens loppen i dag. Aurore Dinverne fick ett lopp i andra ut som blev dödens efter ett varv. alt känns lugnt men när dom kom baki från svarade hon inte på dom och jag fick en galopp när jag tryckte till henne. Hon var väldig brunstig i dag för första gång så vi misstänker det är därför hon inte levde upp till det hon har tränat. Vi kommer tillbaks med en bättre och starkare häst nästa gång.

 Thats the spirit galopperade in i sista sväng i ledning. Han trampade fel och kunde inte rätta till det så det var 99% säkert segaren som vi missade på det. Banan var väldig lös då det drog på tiden innan loppet gick så banan han att torka upp och det var dålig fästa i den. Vi ska kolla upp honom men Håkan B tyckte hästen var okay men banan var för lös för honom.

Cyborg  gick sitt premie lopp men var lite borta i dag och var lite irriterad på tungbandet samt i sista sväng skulle hon göra sina behov och strulade med att galoppera. Klarade sig bra ändå så vi var nöjda med henne. Nu kan vi lägga upp träningen på ett annat sätt nu när hon har gått sitt premie. tanken är att vi ska rida in henne nu så hon kan få lite extra pussel av Mikaela  som rider våra hästar.

 

-----------------------------------------------------------------------

Spirit Laser floppade i Oslo.

Det blev ingen lyckad resa till Norge. Det blev galopp och det är inget vi är van vid med honom men banan var väldig lös och vi hade en jänkar vagn på som han inte trivs med då han bröt ner i svängarna och ingen sida stänger till att rätta upp honom med samt ingen körspö så man kan peta på dom om dom springer och slarvar. Vi misstänker inte något som är fel med hästen men ska känna igenom honom så vi inte missar något som kan ha störd honom. NYA LOPP  

------------------------------------------------------------------------ 

 

 

4 hästar ut från stallet inom kort.

 Lördag Spirit Laser i Oslo. Spår 8 bakom bilen med 10 hästar till start. Det blev väl en liten bort lottning men han känns fantastisk fin så vi får hoppas det blir lite tok i loppet så vi kan komma in i matchen. Med ett bättre spår tror jag vi hade en fin möjlighet att vinna nu får vi hoppas på turen.

 Våran Andelshäst Cyborg ska gå sitt premielopp på måndag. Så där finns en bra möjlighet att kolla på henne för den som kan vara intresserat i en andel. Hon gick sitt sista snabb jobb i dag innan loppet och gjorde 1.28 sista varv på fint sätt.

 Aurore Dinverne fick ett spår 12 i volt start så det sätter förhoppningarna ner för att vara med att slås men hon känns som hon ska och gick ett fint jobb i veckan så det ska bli kul att se henne i lopp nu. i jobbet känns hon lite starkare och tror att hon kommer att få ett fint år redan i år som 3 åring.

 Thats the spirit spår 1 i ett amatör lopp. Håkan B kör. Alt väl med honom och trampar han iväg ur volten då ska han göra ett fint lopp. Han är lite osäker av sig men jag tror han börjar stabilisera sig. Alt har varit bra med honom efter senast loppet så vi hoppas på det bästa.  

V75 Dragalagaboomboom Galopp :-(

 påkörd i första sväng av en kusk som var hänsyns lös och tryckte i 200m tills han tog benen på våran häst. Han fick 14 dagar avstängning o 2000 kr i böta.  gick ett fin upphämtning och fick sista pen. Synd men den formen han har tror jag han kan vara med att göra upp. REVANS !!!

 Nästa ut från stallet är Spirit laser som startar i final loppet i Norge på lördag. hoppas på bra spår. Kusk blir Johan Untersteiner.

 

 

Livi Love startar i morgon i 3 års loppet. det är hennes första start hon gör . spår 5 på volten blir säkert inte lätt att ta sig förbi direkt från start men hon kommer säkert göra ett fint lopp så det ska bli kul att få känna på henne i lopp. Hon gick ett kval med 16 sista 1600 m så fart och styrka finns.

 Lördag har vi Dragalagaboomboom ut på V75 och fick ett fint spår 2 bakom bilen. det är som vanlig bra emot men jag tror han ska klara sig bra och ser fram emot att starta honom . Formen känns som den är på topp och varför inte en topp 3 placering.

 Det har varit dött att hitta delägare till Cyborg. Jag har haft henne ute på Facebook och Hästnet samt här på hemsidan men inte 1 har hört av sig. Lite synd att det inte går få en gott gäng på henne då hon känns som en trevlig häst som man kan ha kul med. Vi har till och med lagt ett låg pris på henne och gjort det möjligt för alla att kan deltag. 

.....................................................................

 

 

Andelshästen Cyborg kan ni se här i ett jobb från i dag i ett 1.30 tempo sista varvet. vi delar upp henne i 10 andelar. leasingar tävlings rätten. inköps Pris 0.- kr mot vi tar premie pengarna + 15% på insprungna.

 Det är lite reglar mm men det informera vi om när du har visat intresse. innan du tar ditt beslut om att vara med i hästen     

 Cyborg visar fin talang och har aldrig haft en dålig dag under uppträning så här långt. en kul häst som jag varmt kan anbefalla. Hon är klar för premie och går det inom kort.

 

 

9 Spirit Laser DSC_2090

 senast 4 startar = 4 vinster  ;-)

Devs detonation.

Dragalagaboomboom .

Thats The Spirit .

Spirit laser

 Först Helenas Vinst på Åby i torsdags med Devs detonation. Till ett glad odds 70 gånge. Helena har inte kört mycket dom senare åren men har hjälpt Lotta med "Devsan" då hon har varit lite egen. Nu taler jag om hästen så klart och inte Lotta :-) Så segaren spridde jo stort glädje när det gick vägen och hon nu ser fin ut och gör alt rätt.

 nästa start vi hade var Dragalagaboomboom som vant på Vaggeryd.

 Måndag hade vi 2 till start och Thats The Spirit tog han om ledningen och vant på 16.4 på 2640 a . gjorde ett fint lopp, det var kul han fungerade så fint i loppet och ingen galopper denna gång. den nya balans gjorde honom stabil.

 Sista av dom senaste 4 startar blev en fin vinst med Spirit laser som kändes som dynamit och vant helt ohotad i 1.13.7 2140 a . i detta loppet kvalade han in i en final på Bjerke . Men 100.000 n kr som vi ska upp och kriga om. I denna form och ett fint start spår då har vi klart en fin chans att kämpa långt framme i loppet.

 sorry att nyheterna först blev skrivit i dag men det har inte gått att göra innan för det har tagit ett dygn att få armarna ner igen ;-)

 hade man spelat en vinner spel på 10 kr och spelat alt vidare 4 gånga hade man fått runt 270.000 kr ut i vinst. Värd att tänka på som spelare ?

 

Dragalagaboomboom. Vinst på Vaggeryd i fin still

 från spår 1 var det spets direkt och ett lugnt varv men fick en het häst på utsidan som styrde tempot i loppet och mellan varvet gick lite för fort men när upploppet kom var han starkast och bara sprintade ifrån dom. Kul att han har en fin form nu.  så säsongen ser spännande ut. Tanken är väl att testa ett v75 när han är under 200.000 kr och i lägsta klass.

 Måndag startar vi Spirit laser och Thats the spirit. dom har båda 5 bakom bilen och känsla är att det är fin form i dom och kan vara med att göra upp. Thats the spirit ska vi gå tillbaks med den gamla balans som han vant med. Han har strulat men har gått fina jobb och vill inte byta häst med någon i loppet. Spirit laser satt fast ledaren med vinner krafter senast värsta motstånd i loppet ser ut som dom  betrodda har sämre utgångsläge så vi ska försöka lösa det och göra det svårt för våran motståndare. Senast hade han vunnit på en 13 tid om han hade fått luckan så har svårt att se någon ska gå runt fältet och ta ner honom ?

 

 

Helena kuskar på Åby och vinner.

 Helena och lotta har lagt många timer i hästen. Med kärlek och tålamod kommer man långt och enda in i vinner cirkeln. Grattis Lotta det var välförtjänt.

 

 16/5

 Dragalagaboomboom startar på Vaggeryd på lördag kvällen i lopp 10. spår 1 bakom bilen 2640m . känns som han ska i jobben och har fått vinner tipset denna gång.

 Aurore Dinverne kvalade i dag och känns kanon. 16.5 sista varv och fritt springa på sista 300 m över upploppet och skött till bra så alt var som vi trodde och hoppas. 1.19.2 blev slut tiden.

 Kul att alla hästarna känns på gång och 2 fina 3 åringar är klara för start ;-)

  

12/5

 Aurore Dinverne i sista back intervall med That`s the spirit efter i galopp jobb

11/5

 Stallet har bra form för dagen . I går satt Spirit Laser fast bakom ledaren och hade säkert vunnit med fritt. Jonna körde ett klokt lopp och nu matcher vi han i ett lopp på Halmstad  den 23/5 i ett uttagningslopp till summer meeting med 100.000 kr i första i finalen .

 

 Skriv ut denna sida

Norton 360 Utvecklat av TSAR